Vakti Kuşanmak

30.11.2022 485

Projenin Amacı

İmam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek.

Öğrencilerimizin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak.

İslam'ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur'an ve sünnet temelinde, günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak.

Namaz ibadetinin insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerinin fark edilmesini sağlamak.

İbadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak.

Okullarımızdaki benzer çalışmaları desteklemek ve örnek uygulamalarda birlikteliği sağlamak.

Projenin Kapsamı

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarındaki İHL meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek amacıyla hazırlanan "Vakti Kuşanmak" etkinlikleri usul ve esaslarını kapsar.

Haftalık Dergiler

İHO / Ortaokul

AİHL / Ortaöğretim (Lise)

Vakti Kuşanmak Güldeste Ortaokul